7 cele mai bune programe de editare foto (gratuit)

10.2.2023 12:32  | 
Bogdan Popescu

Categorii: Software

Editarea rapidă a imaginilor cu un program de editare foto poate face minuni pentru fotografia ta. Indiferent dacă doriți să publicați o nouă postare pe rețelele sociale sau să editați conținut grafic, software-ul de editare foto este special conceput pentru a vă ajuta să editați fotografii în funcție de nevoile și așteptările dvs. Cu editorul de fotografii, puteți decupa imagini, schimba culori, retuse și încerca o serie de alte instrumente. În acest articol, vom discuta despre cele 7 cele mai bune programe gratuite de editare foto pe care le puteți folosi atunci când lucrați cu fotografii.

Cum se editează fotografii?

Unele software oferă utilizatorilor o serie de instrumente de editare a fotografiilor de calitate, dar este posibil să le lipsească funcții organizatorice suficiente, ceea ce face imposibilă funcționarea cu ușurință la editarea fotografiilor. Pe de altă parte, pot exista situații în care software-urile gratuite au o interfață curată și intuitivă, dar vă pot limita capacitatea de a utiliza funcții avansate, cum ar fi îndepărtarea obiectelor și alte instrumente profesionale, care în majoritatea cazurilor sunt plătite. Definim editori de fotografii online individuale în care fotografiile pot fi editate și funcțiile lor individuale.

Dacă doriți doar să faceți ajustări simple, cum ar fi decuparea sau îndreptarea imaginii, sau câteva ajustări simple, atunci software-ul gratuit va fi suficient.

SFAT

Dacă sunteți serios în privința fotografiei și vă gândiți să vă transformați hobby-ul într-un loc de muncă, atunci luați în considerare investiția în editorul de fotografii de top, care este Adobe Photoshop. Vă va permite să efectuați o editare avansată a fotografiilor, care este importantă pentru munca fotografică.

CANVA

Instrumentul ideal pentru editare rapidă, care vă va încânta cu operarea intuitivă. Canva este un editor foto gratuit pe care îl puteți face upgrade la o versiune premium dacă esti interesat. Îl poți rula în browserul tău web, dar și prin telefonul mobil. Este disponibil pentru Windows, MacOS, Linux (în browser); Android, iOS, iPadOS.

Programul poate edita imagini și le poate transforma în felicitări, postere, invitații și postări pe rețelele sociale. Dacă sunteți activ în mod regulat pe rețelele sociale, acesta ar putea fi instrumentul perfect pentru dvs. Canva vă va ghida în editarea și definirea dimensiunilor exacte pentru o anumită postare. De asemenea, aplicația vă permite să reglați rapid înclinarea și unghiurile pentru a vă ajuta să obțineți o fotografie uimitoare. Vă permite să adăugați cu ușurință text sau autocolante foto. Include o selecție mare de șabloane, dar îi lipsesc instrumentele pentru ajustări manuale fine și setări avansate. Cu toate acestea, este foarte popular în rândul utilizatorilor, deoarece permite editarea rapidă la un nivel suficient de înalt de calitate.


GIMP

Cel mai bun editor foto gratuit pentru editarea avansată a imaginilor. GIMP este o platformă gratuită de editare foto care vă permite să obțineți o calitate experiență de editare foto. Programul este considerat cea mai bună alternativă gratuită la Photoshop, bazându-se în întregime pe o comunitate de dezvoltatori voluntari. Este disponibil pentru MacOS, Windows și Linux. Oferă multe instrumente de editare și retușare la nivel profesional – perfect pentru designerii care caută o alternativă gratuită la Adobe Photoshop.

Pe lângă o serie de instrumente, permite utilizatorilor să lucreze cu filtre, umbre, efect de neon și altele asemenea. Este potrivit și pentru editarea animațiilor, oferind în același timp procesare foto de calitate. Este o alegere perfectă pentru orice editor profesionist, deși poate fi mai dificil de lucrat, deoarece este plin de instrumente care sunt înlocuite zilnic.

PHOTO POS PRO

Cel mai bun program de editare foto online. Photo Pos Pro este un editor avansat capabil să vă ofere cele mai bune rezultate. Este ideal pentru a revigora rapid imaginile. Conține atât cerințe de editare de bază, cât și avansate, care vă vor permite să obțineți rezultate excelente atunci când lucrați cu fotografia dvs. Fotor vine cu un editor online, care vă permite să editați rapid pe PC sau pe alte dispozitive.

Este una dintre aplicațiile preferate de utilizatori, deoarece îndeplinește cerințele de personalizare și oferă caracteristici atractive pentru utilizatori. Include filtre de nivel premium și permite exportul la rezoluție înaltă. Dezavantajul este că, dacă trebuie să retușați o anumită zonă (de exemplu, cu o perie de clonare), aplicația nu vă va lăsa să faceți asta. Este disponibil și pentru platformele Windows, macOS și Linux. Dacă sunteți interesat, puteți plăti suplimentar pentru versiunea premium a acestui produs.

ADOBE PHOTOSHOP EXPRESS EDITOR

Unul dintre cele mai bune instrumente gratuite de editare a fotografiilor personalizate. Adobe Photoshop Express Editor oferă aproape toate funcțiile pe care le doriți într-un editor foto. De la editări creative la distorsiuni de perspectivă orizontală și verticală la setări speciale de decupare pentru rețelele sociale. Vă permite să reglați expunerea, precum și să rotiți și să răsturnați cu ușurință fotografia.

Are un design elegant și filtre avansate. Dezavantajul său este că acceptă doar imagini JPG care sunt mai mici de 16 MB. Pe baza recenziilor clienților, este printre cele mai bune instrumente gratuite de pe piață. Editorul este disponibil gratuit, dar dacă sunteți interesat, vă puteți abona la versiunea premium. Din nou, un instrument care este accesibilnou pentru Windows, macOS și Linux.

PHOTO POS PRO

Un instrument avansat de editare foto, conceput pentru crearea de colaje și rame. Programul Photo Pos Pro se caracterizează printr-o simplă și nepretențioasă interfata. Este deosebit de atractiv pentru utilizatori pentru instrumentele aranjate logic și funcțiile lor avansate. Permite editare inteligentă și rapidă, oferind în același timp atât modul începător, cât și cel avansat.

Dezavantajul este rezoluția limitată a fișierelor exportate, dar chiar și așa, acest editor foto gratuit este echipat cu instrumente avansate de îmbunătățire a imaginii care îi sporesc popularitatea în rândul utilizatorilor. Există un instrument pentru ajustarea manuală a curbelor și nivelurilor, precum și pentru a crea conținut grafic după cum este necesar. Photo Pos Pro este instrumentul pe care ar trebui să-l descărcați dacă aveți nevoie de editare instantanee. Dacă sunteți interesat, puteți face upgrade la versiunea gratuită a programului la premium.

PAINT.NET

Programul de editare foto este conceput pentru a satisface nevoile începătorilor. Interfața este orientată către începători și simplificată, putând oferi în același timp performanțe decente. Un mecanism bogat de compoziție vă ajută să realizați o editare rapidă atunci când lucrați cu o fotografie, în timp ce programul are un meniu de corecție automată a erorilor pentru a ajuta începătorii. Dispune de o interfață de utilizator simplă și intuitivă.

Prin Paint.net pot fi realizate o serie de ajustări , în timp ce din nou complet gratuit. Dezavantajul este că este disponibil doar pentru sistemul de operare Windows, totuși, există multe motive pentru care ar trebui să îl preferați, mai ales dacă ești începător. Manipulare rapidă a editorului foto gratuit, precum și a instrumentelor avansate de editare, cum ar fi straturi, istoric, rotație 3D și multe altele.

PIXLR

Cea mai bună alegere dacă doriți să retușați fotografii. Pixlr este un editor cuprinzător bazat pe browser. Este disponibil pentru toate platformele: Windows, macOS, Linux. Programul poate rula pe orice browser modern, în timp ce interfața este bine concepută și intuitivă pentru a lucra.

Folosind instrumentul, puteți face modificări de culoare și de saturație, puteți să clarificați și să estompați imaginile, să aplicați efecte. Există și funcții avansate, care sunt mai degrabă o excepție pentru editorii gratuiti. Aici găsim o gamă întreagă de instrumente pentru pictură și desen. Pixlr este unul dintre cele mai populare programe de editare a imaginilor și este o alegere excelentă dacă doriți să vă retușați rapid fotografiile sau să aveți sarcini avansate. Vine cu șabloane prefabricate pentru lucru rapid.

Bogdan Popescu

Absolvent al unei universități de IT, are 7 ani de experiență în redactarea de articole tehnologice. Abordarea sa specializată și abilitatea sa remarcabilă de a explica subiecte complexe oferă cititorilor o perspectivă clară și utilă asupra lumii tehnologiei digitale.

TopStyle Pro 5.0.0.103

Crearea de site-uri web folosind CSS și XHTML.

53

Trial

MagicScore Maestro 7.895

Editor special de partituri.

43

Demo

WhatsApp

Aplicație de chat pentru mobil

40

Freeware

Kaufland Card - Aplicație 3.15.0

Card mobil Kaufland - Evenimente, Reduceri și Flyere.

39

Freeware

Audacity 3.0

Editarea și înregistrarea fișierelor audio

39

Freeware

CDRoller 10.21.90

Citirea CD-urilor deteriorate.

38

Trial

HDClone Free Edition 6.0.5

Clonarea discului.

37

Freeware

EF Commander Lite 9.00

Manager de fișiere.

35

Shareware

35

Freeware

TwistedBrush Pro Studio 22.02

Editor grafic bitmap pentru artiști.

35

Trial

alte programe »


Programe noi

LEGO - Marvel Super Heroes 1.0

Joc de acțiune pe computer

Demo

0 kB

Bad Piggies 1.1.0

Joc pentru PC similar cu Angry Birds

Demo

0 kB

Farm Mania 2 1.60

Simulator de agricultură pentru mobil

Freeware

0 kB

Plants vs. Zombies 1.3

Joc retro de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Age of Empires 4 Steam 1.0

Strategie populară pe PC

Ad-supported

0 kB

Rollercoaster Tycoon 2 2

Simulator de parc de distracții

Demo

0 kB

Cross DJ Free 3.0.1

Mixare muzicală și editare video

Freeware

0 kB

Tic-Tac-Toe pentru mobil 1670. dcaro

Joc de logica pentru telefon

Freeware

0 kB

HitFit Pro 2.2.0

Aplicație (iPhone) pentru monitorizarea sănătății

Freeware

0 kB

Farming Simulator 22 Steam 1.0

Simulator de agricultură pentru computer

Demo

0 kB

Volume Booster 5.0

Amplifică sunetul de pe telefon

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

RDR2: Companion 1.5.0

Joc mobil pe Android

Freeware

0 kB

Empire Earth 1 1.0

Joc de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Rayman 3: Hoodlum Havoc 3

Platformer - Joc de curse pentru computer

Demo

0 kB

Freeware

0 kB

X

Aplicație mobilă (Twitter)

Freeware

0 kB

Youda Farmer 1.0

Joc Farming pentru computer

Freeware

0 kB

BetterSleep: Sleep tracker 24.4

Melodii relaxante pentru mobil

Freeware

0 kB

Citymove 3.5.1

Parcare si transport

Freeware

0 kB

alte programe noi »

Noi actualizări

Yawcam 0.8.0

Funcționarea și funcționarea camerei web

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

Subtitle Edit 4.0.3

Editare, traducere de subtitrări pentru filme

Freeware

0 kB

Seamonkey 2.53.18

Browser web

Freeware

0 kB

TESCO Clubcard - Aplicarea 3.4.1

Cardul meu TESCO Clubcard pentru mobil

Freeware

0 kB

Lidl Plus 14.25.1

Aplicație mobilă pentru cumpărături inteligente și mai ieftine

Freeware

0 kB

COOP Unitate 3.8.3

Reduceri, promoții și fluturași pentru mobil

Freeware

0 kB

Spotify

Ascultă muzică online

Ad-supported

0 kB

ZwCAD Professional 2008i

Program CAD compatibil cu fișierele AutoCAD

Trial

60 MB

GeoGebra 6.0.560.0

Un program educațional și de predare pentru matematică și geometrie

Freeware

48,6 MB

Pedometru mobil 1.1.2

Aplicație de numărare a pașilor și monitorizare a caloriilor

Freeware

0 kB

Wattpad

O rețea socială pentru cititorii și scriitorii de povești

Freeware

0 kB

foodora RO 23.11.0

Comanda și livrarea alimentelor (aplicație)

Freeware

0 kB

Conturile 2.0

Completarea electronică a mandatelor poștale

Freeware

0 kB

Nokia Suite 3.8

Sincronizare PC și telefon mobil

Freeware

0 kB

Google maps

Aplicația Google Maps pentru Android

Ad-supported

0 kB

3DMark 6

Test de performanță PC - jocuri care necesită grafic

Freeware

584,8 MB

Detwinner 2.03.001

Căutați fișiere duplicate sau similare

Freeware

0 kB

FaceApp 4.5.0.9

Editați / îmbunătățiți fotografiile selfie

Ad-supported

0 kB

Google Chrome 107.0.5304.63

Browser de internet rapid

Freeware

84,6 MB

mai multe actualizări »

logo

11805 descărcări gratuite

Ultima actualizare anterioară 2 zile

Košík

Publicitate | Contacte |