TEST PING / TESTER PING în detaliu!

6.3.2023 8:29  | 
Bogdan Popescu

Categorii: Calculatoare si hardware

Site-ul nu funcționează pentru tine? Computerul tău se blochează în timp ce joci și nu știi unde ar putea fi problema? Poate că vina nu e din partea ta. Cum să aflu?

Comandă Ping

Dacă vrem să ne orientam în acest domeniu, în primul rând trebuie să explicăm ce este de fapt Ping. Acest cuvânt se referă la o metodă prin care găsim cel mai scurt timp necesar pentru a trimite sau primi o cantitate mică de date. Ping exprimă pur și simplu timpul necesar computerului tău pentru a primi un răspuns de la serverul de pe cealaltă parte. Este dat în milisecunde (ms). Cu cât valoarea Ping este mai mică, cu atât mai rapid avem o conexiune la un alt server. Valoarea ideală Ping este de până la 50 ms, dar Internetul va funcționa aproape fără probleme chiar și cu o valoare de până la 200 ms. Valoarea Ping poate fi influențată de furnizorul de conexiune la internet (WiFi), dar și de hardware-ul computerului (placă grafică sau capacitatea RAM). Valoarea Ping este determinată de testul Ping. Puteți afla mai multe despre Ping, măsurarea și utilizarea acestuia în acest articol.

Ce este un test Ping?

Testul Ping este un test simplu pe care îl puteți folosi pentru a afla valoarea Ping, adică viteza conexiunii dintre computerul dvs. și un alt server. De asemenea, puteți încerca să trimiteți ping la router.

Pentru jucătorii de jocuri, valoarea Ping este deosebit de importantă. Există programe care efectuează un test Ping în mod continuu, astfel încât ești mereu informat despre starea dispozitivului tău și despre eventualele erori din sistem. Acestea sunt, de exemplu, SolarWinds Engineers Toolset, EMCO Ping Monitor sau Nagios.

Pentru jucătorii League of Legends, iată testul LOL Ping, care va testa Ping-ul maxim, minim și mediu în zece secunde, astfel încât să puteți vedea starea de sănătate a dispozitivului înainte de a începe să jucați.


Testul CS GO Ping, la rândul său, diagnostichează calitatea conexiunii dintre dvs. și cel mai apropiat server din lista CSGO. Acest instrument este folosit pentru a verifica serverul CS GO, rezultatele Ping depind și de locația dvs. geografică. În general, dacă valoarea Ping este prea mare, este posibil ca serverul să fie prea departe.

Cu toate acestea, dacă doriți să aflați și alte valori pe lângă Ping, de exemplu viteza de descărcare și încărcare, este o idee bună să faceți un test de viteză (SpeedTest). Probabil că cele mai cunoscute platforme pentru efectuarea unui test Ping și speedtest sunt site-urile speedtest.net și ping-test.net . Pe lângă un rezultat rapid, acestea oferă, de asemenea, claritate și grafică la un nivel foarte înalt.

Dacă există o problemă la încărcarea unei pagini, dar conexiunea dvs. este bună, este o idee bună să efectuați un test PHP Ping. Datorită acesteia, veți afla dacă site-ul dat este funcțional. Instrucțiunile pentru efectuarea unui test PHP pot fi găsite aici .

Tester de ping

Testerele Ping pot fi folosite pentru a efectua un test Ping în diferite moduri. Unele platforme oferă posibilitatea de a face un test online pe Internet, ceea ce este o soluție foarte simplă și rapidă (așa se realizează și testul LOL Ping deja menționat sau testul CS GO). După un clic, aceste pagini vor selecta un server potrivit pentru diagnosticarea și verificarea stării conexiunii. Un astfel de test este oferit, de exemplu, de pagina meter.net . Cu toate acestea, dacă introduceți pur și simplu „testați-vă ping-ul” în browser, veți vedea mai multe site-uri care vă oferă să efectueze acest test gratuit.

Apoi este aplicația Ping monitor, care este cu adevărat utilă atunci când trebuie să testați dacă serverul dvs. este online, care este încărcarea acestuia și așa mai departe. Acest software de testare Ping poate înregistra până la cinci servere la distanță, fie locale, fie la distanță. În cele din urmă, el rezumă toate informațiile într-un grafic clar.

Pinger este un instrument pentru verificarea disponibilității dispozitivelor din rețea. Acest program este, de asemenea, clar și practic - puteți parametriza controlul dispozitivului, iar istoricul măsurătorilor este afișat într-un grafic clar. Îl puteți vizualiza și descărca direct aici.

O a treia alternativă este efectuarea unui test Ping folosind linia de comandă. Această metodă s-ar putea să sperie unii oameni pentru că pare destul de complicată, dar practic este, de asemenea, doar câteva clicuri. Efectuați testul după cum urmează:

Mai întâi, deschideți un prompt de comandă apăsând „start” și tastând „cmd” în caseta de căutare. După apăsarea „enter” va apărea o linie de comandă.

1. Introduceți comanda Ping tastând „ping + nume adresa IP” sau „ping + nume server” în linia de comandă. Pentru o mai bună înțelegere – numele serverului este de obicei adresa unei pagini (site-ul web), iar adresa IP (adresa IP) este locația computerului în rețeaua locală sau pe Internet. Deci comanda noastră poate arăta fie astfel - „ping www.sosej.cz” (dacă folosim numele serverului), fie astfel - „ping 87.236.194.77” (dacă folosim adresa IP).

2. Ieșirea comenzii Ping este acum afișată în linia de comandă. În această linie vedem ce face comanda. Va afișa adresa pe care ați introdus-o și, de asemenea, va lista câte date trimite. de exemplu:

Ping sosej.cz [87.236.194.77] cu 32 de octeți de date:

În corpul rezultatului, comanda Ping listează cât timp a durat aplicațiaa răspuns adresa IP decentă. Literele TTL reprezintă numărul de hopuri (dispozitive de pe drum) prin care pachetele au trebuit să treacă în timpul transmisiei. Cu cât această valoare este mai mică, cu atât mai puține routere prin care a trecut pachetul. „Timp” înregistrează în milisecunde cât a durat pentru a stabili o conexiune. de exemplu:

Răspuns de la 87.236.194.77: bytes=32 time=38ms TTL=55

În sfârșit, puteți citi rezumatul care este afișat pe ecran după finalizarea operațiunii. Pachetele pierdute înseamnă că conexiunea la adresa IP dată este nesigură și că datele se pierd în timpul transmisiei. Veți găsi și durata medie a conexiunii în rezumat.

Găsirea valorii MTU optime utilizând testul Ping

De asemenea, puteți afla cu ușurință valoarea MTU (unitatea de transmisie maximă) pentru rețeaua dvs. folosind comanda Ping. MTU este desemnarea pentru dimensiunea maximă a unei datagrame IP care poate fi trimisă printr-o interfață de rețea dată. O valoare MTU obișnuită este de 1500 de octeți (MTU standard pentru Ethernet).

Determinarea valorii MTU corecte folosind comanda Ping este foarte simplă. Trebuie doar să trimiteți solicitări Ping și să continuați să reduceți dimensiunea pachetului până când pachetul nu mai trebuie împărțit.

1. Deschideți linia de comandă (faceți clic pe Start și apoi tastați „cmd” sau „comand line” în caseta de căutare

2. Apoi, tastați „ping www.sosej.cz -f -l 1472” în linia de comandă și apăsați Enter. ("L" este litera L, scrisă cu litere mici, nu numărul unu; puteți introduce și un alt nume de server decât „www.sosej.cz”, de exemplu „www.google.com”)

3. Dacă linia de comandă vă spune „pachetul trebuie fragmentat”, înseamnă că valoarea acestuia trebuie redusă. Încercați treptat, mai întâi de exemplu cu 10 octeți (asta înseamnă că scrieți, de exemplu, „ping www.sosej.cz -f -l 1462”) în linia de comandă

4. Dacă linia de comandă spune din nou „pachetul trebuie să fie fragmentat”, micșorați-i treptat valoarea și repetați testul până când primiți un răspuns („răspuns de la...”)

5. Scopul nostru este să găsim cel mai mare pachet posibil care nu mai este împărțit. Așa că creșteți-i valoarea și repetați testul până când obțineți din nou răspunsul „pachetul trebuie fragmentat”. Cea mai mare valoare la care ați primit un „răspuns de la...” în linia de comandă este valoarea de care aveți nevoie.

6. Numărul 28 trebuie adăugat la valoarea detectată (20 de octeți sunt rezervați pentru antetul protocolului IP și 8 octeți trebuie alocați pentru antetul ICMP Echo Request).

De exemplu: dacă rezultatul testului este de 1460 de octeți, adăugați 28 de octeți. Deci setarea optimă a rețelei MTU va fi de 1488 de octeți.

Bogdan Popescu

Absolvent al unei universități de IT, are 7 ani de experiență în redactarea de articole tehnologice. Abordarea sa specializată și abilitatea sa remarcabilă de a explica subiecte complexe oferă cititorilor o perspectivă clară și utilă asupra lumii tehnologiei digitale.

TopStyle Pro 5.0.0.103

Crearea de site-uri web folosind CSS și XHTML.

53

Trial

MagicScore Maestro 7.895

Editor special de partituri.

43

Demo

WhatsApp

Aplicație de chat pentru mobil

40

Freeware

Audacity 3.0

Editarea și înregistrarea fișierelor audio

39

Freeware

Kaufland Card - Aplicație 3.15.0

Card mobil Kaufland - Evenimente, Reduceri și Flyere.

39

Freeware

CDRoller 10.21.90

Citirea CD-urilor deteriorate.

38

Trial

HDClone Free Edition 6.0.5

Clonarea discului.

37

Freeware

Recover My Files 5.2.1.1964

Recuperarea datelor șterse.

35

Shareware

35

Freeware

Yaoqiang BPMN Editor 4.0.46

Editor grafic pentru diagrame de flux.

35

GPL

alte programe »


Programe noi

LEGO - Marvel Super Heroes 1.0

Joc de acțiune pe computer

Demo

0 kB

Bad Piggies 1.1.0

Joc pentru PC similar cu Angry Birds

Demo

0 kB

Farm Mania 2 1.60

Simulator de agricultură pentru mobil

Freeware

0 kB

Plants vs. Zombies 1.3

Joc retro de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Age of Empires 4 Steam 1.0

Strategie populară pe PC

Ad-supported

0 kB

Rollercoaster Tycoon 2 2

Simulator de parc de distracții

Demo

0 kB

Cross DJ Free 3.0.1

Mixare muzicală și editare video

Freeware

0 kB

Tic-Tac-Toe pentru mobil 1670. dcaro

Joc de logica pentru telefon

Freeware

0 kB

HitFit Pro 2.2.0

Aplicație (iPhone) pentru monitorizarea sănătății

Freeware

0 kB

Farming Simulator 22 Steam 1.0

Simulator de agricultură pentru computer

Demo

0 kB

Volume Booster 5.0

Amplifică sunetul de pe telefon

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

RDR2: Companion 1.5.0

Joc mobil pe Android

Freeware

0 kB

Empire Earth 1 1.0

Joc de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Rayman 3: Hoodlum Havoc 3

Platformer - Joc de curse pentru computer

Demo

0 kB

Freeware

0 kB

X

Aplicație mobilă (Twitter)

Freeware

0 kB

Youda Farmer 1.0

Joc Farming pentru computer

Freeware

0 kB

BetterSleep: Sleep tracker 24.4

Melodii relaxante pentru mobil

Freeware

0 kB

Citymove 3.5.1

Parcare si transport

Freeware

0 kB

alte programe noi »

Noi actualizări

Yawcam 0.8.0

Funcționarea și funcționarea camerei web

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

Subtitle Edit 4.0.3

Editare, traducere de subtitrări pentru filme

Freeware

0 kB

Seamonkey 2.53.18

Browser web

Freeware

0 kB

TESCO Clubcard - Aplicarea 3.4.1

Cardul meu TESCO Clubcard pentru mobil

Freeware

0 kB

Lidl Plus 14.25.1

Aplicație mobilă pentru cumpărături inteligente și mai ieftine

Freeware

0 kB

COOP Unitate 3.8.3

Reduceri, promoții și fluturași pentru mobil

Freeware

0 kB

Spotify

Ascultă muzică online

Ad-supported

0 kB

ZwCAD Professional 2008i

Program CAD compatibil cu fișierele AutoCAD

Trial

60 MB

GeoGebra 6.0.560.0

Un program educațional și de predare pentru matematică și geometrie

Freeware

48,6 MB

Pedometru mobil 1.1.2

Aplicație de numărare a pașilor și monitorizare a caloriilor

Freeware

0 kB

Wattpad

O rețea socială pentru cititorii și scriitorii de povești

Freeware

0 kB

foodora RO 23.11.0

Comanda și livrarea alimentelor (aplicație)

Freeware

0 kB

Conturile 2.0

Completarea electronică a mandatelor poștale

Freeware

0 kB

Nokia Suite 3.8

Sincronizare PC și telefon mobil

Freeware

0 kB

Google maps

Aplicația Google Maps pentru Android

Ad-supported

0 kB

3DMark 6

Test de performanță PC - jocuri care necesită grafic

Freeware

584,8 MB

Detwinner 2.03.001

Căutați fișiere duplicate sau similare

Freeware

0 kB

FaceApp 4.5.0.9

Editați / îmbunătățiți fotografiile selfie

Ad-supported

0 kB

Google Chrome 107.0.5304.63

Browser de internet rapid

Freeware

84,6 MB

mai multe actualizări »

logo

11805 descărcări gratuite

Ultima actualizare anterioară 2 zile

Košík

Publicitate | Contacte |