Ce este COMANDA PING? Cum se face un TEST PING?

2.3.2023 6:16  | 
Bogdan Popescu

Categorii: Calculatoare si hardware

Ați pierdut vreodată un joc doar pentru că computerul a fost prea lent pentru a răspunde? Genul ăsta de lucruri poate înnebuni o persoană. Probabil că ați dat automat vina pe conexiunea la internet. Dar dacă problema ar fi fost cu totul în altă parte?

Ce este PING?

PING (Packet Internet Groper) este o metodă pe care o puteți folosi pentru a găsi cel mai scurt timp necesar pentru a trimite și primi o cantitate mică de date. În practică, aceasta înseamnă timpul necesar pentru ca computerul tău să primească un răspuns de la serverul de pe cealaltă parte. Este dat în milisecunde (ms). Valoarea optimă de ping este de până la 50 ms. Cu cât valoarea este mai mică, cu atât calitatea conexiunii este mai bună. Informațiile despre valoarea Ping sunt importante în principal pentru jucătorii de jocuri multiplayer pe computer, pentru ei un Ping de la 0 la 50 ms este ideal, dar un număr de la 50 la 100 este, de asemenea, acceptabil.

High Ping nu trebuie să depindă doar de o conexiune necorespunzătoare la internet. Deși latența (timp de reacție sau conexiune) este cel mai afectată de furnizorul de conexiune la Internet (pentru că asigură viteza Internetului), problema poate fi adesea în hardware (capacitate RAM insuficientă sau performanță a plăcii grafice). Un router învechit poate crește și valoarea Ping și, prin urmare, poate încetini timpul de reacție. Programele malware sau virușii pot avea, de asemenea, un efect negativ asupra valorii Ping, așa că ar trebui să efectuați scanări antivirus regulate pe computer. Dacă jucați jocuri, cu cât sunteți mai departe de server, cu atât Ping-ul este mai mare și invers, dacă vă conectați la unul mai apropiat, valoarea Ping ar trebui să scadă - de aceea este întotdeauna mai bine să vă conectați la un server mai apropiat. când joci.

Cum să aflați PING?

Cum găsim valoarea Ping? Este mai ușor decât ar părea la prima vedere. Există și mai mulți testeri Ping - dacă sunteți confortabil cu o soluție simplă, neprofesională, există un test Ping online, dar dacă doriți să învățați cum să îl găsiți singur folosind comenzi în Windows, se poate face prin linia de comandă folosind comanda Ping. De asemenea, vom explica această metodă în detaliu aici..

Ping-ul este determinat folosind testul Ping. Dacă doriți să vă simplificați viața și să obțineți rezultatul imediat, puteți găsi un test online, de exemplu, pe această pagină. Pur și simplu faceți clic pe butonul „Go” și această pagină va selecta un server potrivit pentru diagnosticarea și verificarea stării conexiunii dumneavoastră. Foarte simplu, nu?


Există și software care efectuează un test Ping. Aplicația Ping Monitor, care poate monitoriza până la cinci servere locale sau la distanță, verifică conexiunea dintre două interfețe de rețea testând Ping la intervale stabilite. Acest lucru vă poate fi util atunci când trebuie să testați dacă serverul dvs. este online, care este încărcarea acestuia etc. Toate informațiile pot fi apoi găsite într-o diagramă clară. Puteți descărca această aplicație gratuită aici.

Dar dacă vrei să înveți ceva nou și să aprofundezi problema, folosește cu siguranță testerul Ping, care poate fi accesat prin linia de comandă de pe computer. Deoarece majoritatea computerelor folosesc Windows, vom explica comanda Ping din acest sistem de operare.

  • 1. Mai întâi, deschideți un prompt de comandă apăsând „start” și tastând „cmd” în caseta de căutare. După apăsarea „enter” va apărea o linie de comandă.
  • 2. Introduceți comanda Ping tastând „ping + nume adresa IP” sau „ping + nume server” în linia de comandă. Pentru o mai bună înțelegere - numele serverului este de obicei adresa unei pagini, iar adresa IP este locația computerului în rețeaua locală sau pe Internet. Deci comanda noastră poate arăta fie astfel - „ping www.sosej.cz” (dacă folosim numele serverului), fie astfel - „ping 87.236.194.77” (dacă folosim adresa IP). În ceea ce privește adresa IP, există un widget simplu care este folosit pentru a afla adresa IP internă și externă, utilizatorii pot chiar seta afișarea vitezei de încărcare a rețelei, încărcare și descărcare. Pe această pagină puteți afla mai multe despre aceasta și o puteți descărca imediat. De asemenea, vă puteți găsi cu ușurință adresa IP la speedtest.net.

Dar să revenim la comanda Ping. Ieșirea comenzii Ping este acum afișată în linia de comandă. În această linie vedem ce face comanda. Va afișa adresa pe care ați introdus-o și, de asemenea, va lista câte date trimite. De exemplu:

Ping Sosej.cz [87.236.194.77] cu 32 de octeți de date:

În corpul rezultatului, comanda Ping tipărește cât timp a durat până când adresa IP corespunzătoare a răspuns. Literele TTL reprezintă numărul de hopuri (dispozitive de pe drum) prin care pachetele au trebuit să treacă în timpul transmisiei. Cu cât această valoare este mai mică, cu atât mai puține routere prin care a trecut pachetul. „Timp” înregistrează în milisecunde cât a durat pentru a stabili o conexiune. De exemplu:

Răspuns de la 87.236.194.77: bytes=32 time=38ms TTL=55

În sfârșit, puteți citi rezumatul care este afișat pe ecran după finalizarea operațiunii. Pachetele pierdute înseamnă că conexiunea la adresa IP dată este nesigură și că datele se pierd în timpul transmisiei. Veți găsi și durata medie a conexiunii în rezumat. Dacă aveți un Apple Mac, faceți testul Ping puțin diferit. Puteți găsi instrucțiuni clare la acest videoclip. Totuși, și aici, puteți face un test Ping cu ușurință online.

Măsurare PING

Acum este timpul să aflați despre aceste valori Ping. Cu cât Ping-ul este mai mic, cu atât este mai bine pentru noi - conexiunea este mai rapidă. Valoarea de la 0 la 50 ms (milisecunde) este ideală pentru toți utilizatorii de Internet - chiar și pentru jucătorii care au cerințe foarte mari. Este puțin mai rău când Ping-ul este de 50 - 100 ms. Este încă acceptabil pentru a juca jocuri care nu sunt foarte solicitante, dar ar cauza probleme pentru titluri mai complexe. Numărul 100 - 200 ms este deja un coșmar pentru jucători, dar puteți trimite, primi fișiere și naviga pe internet fără probleme. Dar nu este suficient pentru videoconferințe și jocuri. O valoare de 200 - 1000 ms este aproape inacceptabilă pentru toți utilizatorii și vă va aduce mai multă nervozitate decât orice beneficiu. Acest număr vă va forța să rezolvați imediat care ar putea fi problema.

Bogdan Popescu

Absolvent al unei universități de IT, are 7 ani de experiență în redactarea de articole tehnologice. Abordarea sa specializată și abilitatea sa remarcabilă de a explica subiecte complexe oferă cititorilor o perspectivă clară și utilă asupra lumii tehnologiei digitale.

TopStyle Pro 5.0.0.103

Crearea de site-uri web folosind CSS și XHTML.

53

Trial

MagicScore Maestro 7.895

Editor special de partituri.

43

Demo

WhatsApp

Aplicație de chat pentru mobil

40

Freeware

Audacity 3.0

Editarea și înregistrarea fișierelor audio

39

Freeware

Kaufland Card - Aplicație 3.15.0

Card mobil Kaufland - Evenimente, Reduceri și Flyere.

39

Freeware

CDRoller 10.21.90

Citirea CD-urilor deteriorate.

38

Trial

HDClone Free Edition 6.0.5

Clonarea discului.

37

Freeware

Areca Backup 7.4.6

Program de backup scris în Java.

35

GPL

Recover My Files 5.2.1.1964

Recuperarea datelor șterse.

35

Shareware

EF Commander Lite 9.00

Manager de fișiere.

35

Shareware

alte programe »


Programe noi

LEGO - Marvel Super Heroes 1.0

Joc de acțiune pe computer

Demo

0 kB

Bad Piggies 1.1.0

Joc pentru PC similar cu Angry Birds

Demo

0 kB

Farm Mania 2 1.60

Simulator de agricultură pentru mobil

Freeware

0 kB

Plants vs. Zombies 1.3

Joc retro de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Age of Empires 4 Steam 1.0

Strategie populară pe PC

Ad-supported

0 kB

Rollercoaster Tycoon 2 2

Simulator de parc de distracții

Demo

0 kB

Cross DJ Free 3.0.1

Mixare muzicală și editare video

Freeware

0 kB

Tic-Tac-Toe pentru mobil 1670. dcaro

Joc de logica pentru telefon

Freeware

0 kB

HitFit Pro 2.2.0

Aplicație (iPhone) pentru monitorizarea sănătății

Freeware

0 kB

Farming Simulator 22 Steam 1.0

Simulator de agricultură pentru computer

Demo

0 kB

Volume Booster 5.0

Amplifică sunetul de pe telefon

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

RDR2: Companion 1.5.0

Joc mobil pe Android

Freeware

0 kB

Empire Earth 1 1.0

Joc de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Rayman 3: Hoodlum Havoc 3

Platformer - Joc de curse pentru computer

Demo

0 kB

Freeware

0 kB

X

Aplicație mobilă (Twitter)

Freeware

0 kB

Youda Farmer 1.0

Joc Farming pentru computer

Freeware

0 kB

BetterSleep: Sleep tracker 24.4

Melodii relaxante pentru mobil

Freeware

0 kB

Citymove 3.5.1

Parcare si transport

Freeware

0 kB

alte programe noi »

Noi actualizări

Yawcam 0.8.0

Funcționarea și funcționarea camerei web

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

Subtitle Edit 4.0.3

Editare, traducere de subtitrări pentru filme

Freeware

0 kB

Seamonkey 2.53.18

Browser web

Freeware

0 kB

TESCO Clubcard - Aplicarea 3.4.1

Cardul meu TESCO Clubcard pentru mobil

Freeware

0 kB

Lidl Plus 14.25.1

Aplicație mobilă pentru cumpărături inteligente și mai ieftine

Freeware

0 kB

COOP Unitate 3.8.3

Reduceri, promoții și fluturași pentru mobil

Freeware

0 kB

Spotify

Ascultă muzică online

Ad-supported

0 kB

ZwCAD Professional 2008i

Program CAD compatibil cu fișierele AutoCAD

Trial

60 MB

GeoGebra 6.0.560.0

Un program educațional și de predare pentru matematică și geometrie

Freeware

48,6 MB

Pedometru mobil 1.1.2

Aplicație de numărare a pașilor și monitorizare a caloriilor

Freeware

0 kB

Wattpad

O rețea socială pentru cititorii și scriitorii de povești

Freeware

0 kB

foodora RO 23.11.0

Comanda și livrarea alimentelor (aplicație)

Freeware

0 kB

Conturile 2.0

Completarea electronică a mandatelor poștale

Freeware

0 kB

Nokia Suite 3.8

Sincronizare PC și telefon mobil

Freeware

0 kB

Google maps

Aplicația Google Maps pentru Android

Ad-supported

0 kB

3DMark 6

Test de performanță PC - jocuri care necesită grafic

Freeware

584,8 MB

Detwinner 2.03.001

Căutați fișiere duplicate sau similare

Freeware

0 kB

FaceApp 4.5.0.9

Editați / îmbunătățiți fotografiile selfie

Ad-supported

0 kB

Google Chrome 107.0.5304.63

Browser de internet rapid

Freeware

84,6 MB

mai multe actualizări »

logo

11805 descărcări gratuite

Ultima actualizare anterioară 2 zile

Košík

Publicitate | Contacte |