Cum să imprimați ecranul pe Mac OS?

22.2.2023 6:32  | 
Bogdan Popescu

Categorii: Apple

Realizarea unei capturi de ecran pe un MacBook nu este o problemă. Dacă cunoașteți comenzile rapide de la tastatură, puteți face o captură de ecran, adică Imprimați ecranul pe Mac oricând aveți nevoie.

Dacă sunteți unul dintre proprietarii de MacBook, cu siguranță aveți onoarea de a avea un sistem de operare Mac. Mac este unul dintre cele mai utilizate sisteme de operare după Windows. Dacă ați lucrat cu el în trecut, cu siguranță puteți utiliza acest sistem. Cu toate acestea, dacă sunteți nou pe Mac, cu siguranță veți rata butonul Print Screen la prima vedere. Dacă doriți să știți cum să faceți o captură de ecran pe Mac OS, citiți mai departe. Pentru utilizatorii noi și mai vechi ai acestui sistem de operare, avem un ghid despre cum să creați un ecran de imprimare pe Mac!

Captură de ecran Mac

Captură de ecran este un alt nume pentru realizarea unei capturi de ecran. Datorită acestei funcții, puteți captura ceea ce faceți/vezi în prezent pe computer sau laptop. Pe lângă fotografie, captura de ecran creată este salvată și puteți continua să lucrați cu ea la fel ca orice altă fotografie pe care o aveți pe computer.

Crearea unei fotografii pe un Mac nu este dificilă, în ciuda absenței unui buton Print Screen pe un laptop sau computer. Dacă știți puțin despre acest sistem, știți pe ce să apăsați. Indiferent dacă doriți să creați o fotografie a ecranului sau doar o parte a acestuia, există întotdeauna mai multe moduri de a face acest lucru - în funcție de versiunea sistemului de operare pe care o utilizați.

Amintiți-vă doar câțiva pași simpli pentru a imprima ecranul pe Mac și puteți face o captură de ecran curentă a monitorului Mac oricând aveți nevoie. Nu contează dacă doriți să creați o captură de ecran pe un MacBook Air sau dacă doriți să creați o captură de ecran pe un MacBook Pro - este ușor și rapid.


Print Screen Mac - Ecran complet

Poate nu des, dar se întâmplă că în comunicarea prin Internet trebuie să creați o imagine a întregului ecran și să trimiteți imaginea rezultată destinatarului. Dar butonul lipsă nu înseamnă că imprimarea ecranului pe computer nu poate fi făcută.

Shift + Comandă + 3

Pentru a crea un ecran de imprimare a întregului ecran, trebuie doar să apăsați Shift + Command + 3. Această combinație de taste va face o captură de ecran instantaneu. Imaginea creată este salvată pe desktop.

Notă:
Dacă utilizați Mac OS Mojave, apăsați Shift + Command + 5. Veți vedea o fereastră cu opțiunea de a face toate tipurile de capturi de ecran Mac. Puteți alege să scanați ecranul, părți ale acestuia sau să înregistrați un videoclip. O miniatură a imaginii va apărea în colțul de jos înainte de a fi salvată.

Imprimare ecran - parte a ecranului

Print Screen pe Mac nu se află sub un singur buton de pe tastatură, dar dacă expresia Print Screen Mac shortcut = comenzi rapide de la tastatură pe Mac vă spune ceva, știți cum să o faceți.

Shift + Comandă + 5

Pentru versiunea Mojave, trebuie doar să apăsați tastele Shift + Command + 5 menționate mai sus. Selectați pictograma Imprimare parțială ecran din meniul care apare - Imprimare parțială ecran (pătrat întrerupt) și trageți cursorul pentru a selecta partea de ecran pe care doriți să o capturați . După marcare, eliberați butonul mouse-ului și faceți clic pe „captură”. Imaginea este salvată pe desktop.

Notă:
Dacă aveți un Mac mai vechi, apăsați Shift + Command + 4. Trageți cursorul pentru a selecta partea de ecran pe care doriți să o capturați. Imediat ce eliberați butonul mouse-ului, captura de ecran este salvată pe desktop.

Print Screen Mac - fereastră completă

Aveți mai multe pagini deschise și trebuie să creați o scanare a ecranului, sau mai degrabă anumite pagini? Nu mai trebuie să căutați Print Screen Mac toată pagina. Puteți găsi procedura mai jos.

Shift + Comandă + 4

De asemenea, puteți crea o captură de ecran OS X pe o anumită pagină. Apăsați Shift + Command + 4, apăsați pe bara de spațiu (cursorul se schimbă în cameră). Acum tot ce trebuie să faceți este să selectați fereastra pe care doriți să o capturați. Faceți clic pe el pentru a face o captură de ecran a acelei pagini de pe desktop.

Notă:
Pentru versiunea Mojito a sistemului de operare, utilizați Shift + Command + 5. Selectați pictograma corespunzătoare. Când cursorul se schimbă într-o cameră, atingeți pagina pe care doriți să o capturați pentru a finaliza procesul.

Bara tactilă a ecranului

Aveți unul dintre MacBook-urile mai noi și doriți să creați o captură de ecran pe un MacBook Pro, de exemplu, puteți crea capturi de ecran folosind un Mac cu Touch Bar. Este un spațiu deasupra tastaturii pe care îl poți adapta nevoilor tale.

Shift + Comandă + 6

Apăsați Shift + Command + 6 pentru a face captura de ecran curentă pentru Mac. De asemenea, puteți seta Print Screen în Touch Bar și obțineți acces rapid la capturi de ecran.

Puteți avea deja tastatura Mac Print Screen pe tastatură. Crearea unui ecran Touch Bar este foarte simplă. De acum înainte, nu trebuie să vă amintiți ce taste să apăsați pentru a face capturi de ecran.

Captură de ecran Mac

Capturile de ecran Mac sunt întotdeauna salvate pe desktop în format PNG. Acest format ocupă mult spațiu dacă trimiteți fișierul mailem. Prin urmare, este mai bine să schimbați PNG într-un alt format, de exemplu cu extensia JPG.

Deschideți fișierul prin Previzualizare, faceți clic pe Fișier și Exportați. Apoi salvați fișierul în format JPG. Acum aveți un Print Screen Mac JPG, care va ocupa un minim de spațiu în mesajul sau e-mailul dvs.

Comenzi rapide Mac - Imprimare ecran

Este posibil să fi întâlnit deja termenul de Comandă rapidă Mac Print Screen - acestea sunt comenzi rapide de la tastatură pe care le puteți folosi pentru a crea o captură de ecran. Știți doar ce taste să apăsați și puteți avea o captură de ecran sau doar părți din ea.

Rețineți că depinde de versiunea sistemului de operare. În funcție de sistem, anumite comenzi rapide de la tastatură sunt alese pentru a crea ecranul de imprimare.

Mac OS Mojito - comenzile universale de la tastatură pentru această versiune sunt: ​​Shift + Command + 5. Apoi vi se va prezenta un meniu de comenzi din care puteți alege.

Bogdan Popescu

Absolvent al unei universități de IT, are 7 ani de experiență în redactarea de articole tehnologice. Abordarea sa specializată și abilitatea sa remarcabilă de a explica subiecte complexe oferă cititorilor o perspectivă clară și utilă asupra lumii tehnologiei digitale.

TopStyle Pro 5.0.0.103

Crearea de site-uri web folosind CSS și XHTML.

53

Trial

MagicScore Maestro 7.895

Editor special de partituri.

43

Demo

WhatsApp

Aplicație de chat pentru mobil

40

Freeware

Kaufland Card - Aplicație 3.15.0

Card mobil Kaufland - Evenimente, Reduceri și Flyere.

39

Freeware

Audacity 3.0

Editarea și înregistrarea fișierelor audio

39

Freeware

CDRoller 10.21.90

Citirea CD-urilor deteriorate.

38

Trial

HDClone Free Edition 6.0.5

Clonarea discului.

37

Freeware

EF Commander Lite 9.00

Manager de fișiere.

35

Shareware

Rising PC Doctor 6.0.5.79

Securitatea calculatorului.

35

Freeware

Recover My Files 5.2.1.1964

Recuperarea datelor șterse.

35

Shareware

alte programe »


Programe noi

LEGO - Marvel Super Heroes 1.0

Joc de acțiune pe computer

Demo

0 kB

Bad Piggies 1.1.0

Joc pentru PC similar cu Angry Birds

Demo

0 kB

Farm Mania 2 1.60

Simulator de agricultură pentru mobil

Freeware

0 kB

Plants vs. Zombies 1.3

Joc retro de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Age of Empires 4 Steam 1.0

Strategie populară pe PC

Ad-supported

0 kB

Rollercoaster Tycoon 2 2

Simulator de parc de distracții

Demo

0 kB

Cross DJ Free 3.0.1

Mixare muzicală și editare video

Freeware

0 kB

Tic-Tac-Toe pentru mobil 1670. dcaro

Joc de logica pentru telefon

Freeware

0 kB

HitFit Pro 2.2.0

Aplicație (iPhone) pentru monitorizarea sănătății

Freeware

0 kB

Farming Simulator 22 Steam 1.0

Simulator de agricultură pentru computer

Demo

0 kB

Volume Booster 5.0

Amplifică sunetul de pe telefon

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

RDR2: Companion 1.5.0

Joc mobil pe Android

Freeware

0 kB

Empire Earth 1 1.0

Joc de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Rayman 3: Hoodlum Havoc 3

Platformer - Joc de curse pentru computer

Demo

0 kB

Freeware

0 kB

X

Aplicație mobilă (Twitter)

Freeware

0 kB

Youda Farmer 1.0

Joc Farming pentru computer

Freeware

0 kB

BetterSleep: Sleep tracker 24.4

Melodii relaxante pentru mobil

Freeware

0 kB

Citymove 3.5.1

Parcare si transport

Freeware

0 kB

alte programe noi »

Noi actualizări

Yawcam 0.8.0

Funcționarea și funcționarea camerei web

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

Subtitle Edit 4.0.3

Editare, traducere de subtitrări pentru filme

Freeware

0 kB

Seamonkey 2.53.18

Browser web

Freeware

0 kB

TESCO Clubcard - Aplicarea 3.4.1

Cardul meu TESCO Clubcard pentru mobil

Freeware

0 kB

Lidl Plus 14.25.1

Aplicație mobilă pentru cumpărături inteligente și mai ieftine

Freeware

0 kB

COOP Unitate 3.8.3

Reduceri, promoții și fluturași pentru mobil

Freeware

0 kB

Spotify

Ascultă muzică online

Ad-supported

0 kB

ZwCAD Professional 2008i

Program CAD compatibil cu fișierele AutoCAD

Trial

60 MB

GeoGebra 6.0.560.0

Un program educațional și de predare pentru matematică și geometrie

Freeware

48,6 MB

Pedometru mobil 1.1.2

Aplicație de numărare a pașilor și monitorizare a caloriilor

Freeware

0 kB

Wattpad

O rețea socială pentru cititorii și scriitorii de povești

Freeware

0 kB

foodora RO 23.11.0

Comanda și livrarea alimentelor (aplicație)

Freeware

0 kB

Conturile 2.0

Completarea electronică a mandatelor poștale

Freeware

0 kB

Nokia Suite 3.8

Sincronizare PC și telefon mobil

Freeware

0 kB

Google maps

Aplicația Google Maps pentru Android

Ad-supported

0 kB

3DMark 6

Test de performanță PC - jocuri care necesită grafic

Freeware

584,8 MB

Detwinner 2.03.001

Căutați fișiere duplicate sau similare

Freeware

0 kB

FaceApp 4.5.0.9

Editați / îmbunătățiți fotografiile selfie

Ad-supported

0 kB

Google Chrome 107.0.5304.63

Browser de internet rapid

Freeware

84,6 MB

mai multe actualizări »

logo

11805 descărcări gratuite

Ultima actualizare anterioară 2 zile

Košík

Publicitate | Contacte |