Cum să găsesc parola WiFi?

1.3.2023 6:54  | 
Bogdan Popescu

Categorii: Alte

Parola uitată a rețelei WiFi poate fi o mare problemă, mai ales dacă ați cumpărat un telefon mobil sau un computer nou. Răspunsul la întrebarea „Cum să vă conectați la propriul WiFi?” este in acest caz nepretuit.

Aflarea parolei pentru conectarea la o rețea WiFi este destul de simplă. Doar întrebați proprietarul/operatorul rețelei WiFi. Problema vine atunci când tu sau el nu-și amintește. Puteți uita cu ușurință propria parolă WiFi sau parola propriei rețele WiFi. Dispozitivul dvs., de ex. computere, laptopuri, telefoane mobile, v-ați conectat o singură dată și acum aceste dispozitive se conectează automat la ele ori de câte ori dispozitivul se află în raza WiFi. Nu trebuie să continuați să introduceți parola, așa că nu este de mirare că ați uitat parola.

Ce este WiFi?

WiFi, Wifi sau Wi-Fi, există multe nume pentru tehnologia care va permite dispozitivelor electronice să se conecteze fără fir la Internet. Oriunde există semnal WiFi. Acest lucru se întâmplă datorită microundelor care transmit datele. Puteți afla cu ușurință viteza de transmisie a datelor în rețeaua dvs. WiFi, trebuie doar să descărcați una dintre aplicații, cum ar fi WiFi Speed ​​​​Test.

Microundele sunt transmise în banda de reglementare de 2,4 GHz. Zona acoperită de semnalul WiFi se numește hotspot. Toate dispozitivele cu un adaptor wireless în apropierea punctului de acces - punctul de acces se pot conecta la această rețea. Acum, la întrebarea „Cum se conectează un laptop la WiFi?”

Comandă rapidă WiFi

WiFi este o abreviere a două cuvinte - Wireless Fidelity. Este derivat dintr-o altă abreviere HiFi - High Fidelity, ceea ce înseamnă fidelitate ridicată. În cazul WiFi Wireless Fidelity înseamnă fidelitate wireless.


Compania Wi-Fi Alliance, care deține marca Wi-Fi, spune că Wi-Fi nu este un acronim, este doar un nume comercial pentru standardul IEEE 802.11.

Definiția termenilor: WiFi și conexiune la internet

Conexiune WiFi

Orice dintre noi se poate conecta la o rețea WiFi. Cu toate acestea, aveți nevoie de câteva dispozitive, cum ar fi un modem sau un router, pentru o conexiune WiFi. Dacă utilizați această rețea acasă sau la serviciu, cu siguranță aveți aceste dispozitive.

Modem WiFi

Un modem este un dispozitiv care convertește un semnal analogic în digital și invers. Prin modem, computerul poate comunica prin cablu telefonic (sau prin distribuție TV prin cablu – în funcție de furnizorul de internet). Puteți conecta un singur computer la modem.

Dacă doriți să conectați mai multe computere sau alte dispozitive, este o idee bună să obțineți un router.

Ruter WiFi

Un router este un dispozitiv care se conectează la un modem. Mai multe dispozitive (calculatoare, tablete, telefoane mobile) pot fi apoi conectate la ruterul WiFi. Deși un modem este oferit cel mai adesea de un furnizor de internet, puteți alege și dvs. un router.

Dacă comparați routerele WiFi din magazine, prețul unuia poate fi semnificativ diferit de prețul altuia. Alegeți un router al cărui „preț vs. performanță” este cea mai potrivită pentru tine. Când îl cumpărați, concentrați-vă în principal pe viteza de transmisie, frecvență, securitate și acoperire. Un router de calitate superioară include o rețea VPN care vă va asigura confidențialitatea și securitatea în lumea Internetului.

De asemenea, puteți cumpăra un router WiFi pentru o cartelă SIM. Este un dispozitiv în care doar introduci o cartelă SIM și obții imediat acces la Internet chiar și în locurile în care nu există posibilitatea de a te conecta la acesta. Este suficient dacă locul dat este acoperit de un semnal 4G al unuia dintre operatorii de telefonie mobilă.

Extensor WiFi

Acest dispozitiv amplifică semnalul rețelei WiFi. Dacă aveți un router WiFi de înaltă calitate, cu acoperire suficientă, nu veți avea nevoie de acest dispozitiv. Totuși, dacă aveți o suprafață mai mare (magazine, companii, ...) și doriți să acoperiți întreaga zonă cu un semnal WiFi, ar trebui să achiziționați un extender WiFi.

Am uitat parola WiFi

Poate că ți-a apărut uneori întrebarea „Cum să afli parola WiFi a altcuiva?”, mai ales dacă nu o poți aminti pe a ta. Când avem nevoie urgentă de ceva, ne gândim la undeva. Sau s-ar putea să uite parola pentru WiFi-ul său de serviciu.

Cei mai mulți oameni sunt obișnuiți să aibă parola scrisă direct pe router, dar dacă nu este acolo, ceea ce poate fi și cazul dvs., există diferite modalități de a afla parola. Alegerea metodei depinde de mai mulți factori. Dacă v-ați conectat deja la această rețea WiFi, puteți găsi parola în setările computerului dvs. Dacă sunteți în prezent în această rețea sau dacă doriți doar să aflați parola WiFi. Cum să vizualizați parola în setările computerului, citiți mai jos la punctul „Cum aflu parola WiFi-ului la care sunt conectat?”

Dacă sunteți aventuros, puteți afla cum să piratați WiFi sau cum să piratați WiFi pe Android. Dar ai grijă, conectarea la Wifi-ul vecinului tău nu este o idee bună, îi vei încălca intimitatea și poate avea chiar consecințe legale (folosești ceva care nu este al tău)!

Unde găsiți parola Wifi?

Așa cum am menționat mai sus, dacă aveți acces la un router WiFi, cel mai probabil că numele și parola routerului WiFi vor fi furnizate în partea de jos. Dacă nu aveți acces fizic la un router WiFi, atunci trebuie să găsiți alte modalități.

Dacă vă aflați într-un restaurant, bar, magazin universal etc., rețeaua WiFi este de obicei disponibilă gratuit. Cu toate acestea, nu trebuiedar așa ar trebui să fie întotdeauna. Semnul WiFi gratuit de pe ușă poate fi adevărat, dar veți avea nevoie de o parolă pentru a vă conecta. Este adesea publicat într-un loc vizibil (de exemplu, la ghișeu, la bar, în meniu, pe masă, ...) sau pur și simplu cereți personalului parola.

Mi-am uitat parola routerului WiFi, această problemă ne poate afecta pe toți. Poate fi o problemă și dacă ai un nou router sau router „second hand” de la un prieten și acesta nu ți-a spus parola. Dacă trebuie să aflați parola noului router, uitați-vă la eticheta de pe router. Pe lângă datele importante (securitate, adresa IP, numele rețelei, ...) veți găsi acolo și o parolă (uneori chiar două dacă acest dispozitiv funcționează în benzile de 2,4 GHz și 5 GHz).

Cum aflu parola rețelei WiFi la care sunt conectat?

Dacă aveți o conexiune WiFi, veți găsi parola direct în sistem. O parolă uitată a unui router WiFi poate fi găsită destul de ușor. Faceți clic pe pictograma WiFi, selectați Rețea și faceți clic pe „Proprietăți” și „Securitate”. Acum tot ce trebuie să faci este să dai clic pe caseta „Afișează caractere” și parola va fi afișată. În acest fel, puteți afla și parolele rețelelor WiFi la care v-ați conectat în trecut. Cum să vă conectați la un WiFi protejat prin parolă la care ați mai fost, dar ați uitat parola? Puteți utiliza această procedură pentru a afla parola și în acest caz.

De asemenea, puteți accesa parola prin linia de comandă. În el, introduceți netsh wlan show profile name = Network name key = clear (în loc de „network name”, introduceți rețeaua curentă la care sunteți conectat).

O altă opțiune pentru conectarea unui laptop la WiFi (sau alt dispozitiv) la care ați fost deja conectat este programul WirelessKeyView. Trebuie doar să îl descărcați, să îl deschideți și să îl rulați fără instalare. Programul va afișa automat parola rețelei WiFi necesare.

Cum să găsiți parola WiFi de pe mobil

Dacă introduceți expresia „Cum să aflați parola pe WiFi Android?” în browser. sau ai un vizitator și nu-ți amintești parola rețelei tale WiFi pentru nimic din lume, cu siguranță ai de-a face cu întrebarea „Cum să piratezi WiFi prin Android?”. Dacă aveți un cod QR pentru a vă conecta la WiFi acasă, atunci ați câștigat, puteți scana codul QR pentru a accesa WiFi/Internet.

Pentru a accesa parolele rețelelor WiFi pe Android, pe care v-ați autentificat deja în trecut, aveți nevoie de anumite drepturi de administrator, așa-numitele ROOT. Dar aveți grijă, obținerea acestor drepturi poate face mai mult rău decât bine telefonului dvs. și vă puteți chiar pierde garanția. Puteți găsi parolele în telefonul mobil în fișierul wpa_suppliciant.conf din directorul data / wifi. Dacă nu știți cum să vă conectați la un WiFi protejat prin parolă pe care l-ați folosit înainte, încercați în acest fel sau cu o aplicație.

Dacă această metodă este destul de complicată pentru dvs. și doriți să știți Cum să aflați parola WiFi de pe un telefon mobil fără ROOT sau cum să piratați WiFi prin telefonul mobil, puteți descărca una dintre aplicațiile care o pot face . Va trebui să permiteți accesul la ele, cu toate acestea, toate parolele salvate vor fi apoi afișate într-un tabel. De asemenea, puteți utiliza aplicația corespunzătoare dacă doriți să știți cum să aflați parola WiFi prin iPhone (Lista parolelor WiFi).

Cum să găsiți parola WiFi de pe un computer cu Windows 10

Ați cumpărat un telefon mobil nou și nu vă amintiți parola WiFi? Tot ce trebuie să faceți este să vă accesați computerul cu sistemul de operare Windows 10.

În meniul „Start”, găsiți și deschideți elementul „Vedeți starea rețelei și sarcinile de rețea”. Apoi selectați „Vizualizați rețelele active” și accesați „Proprietăți de comunicare fără fir”. În caseta „Securitate”, faceți clic pe „Afișați caracterele” și iată-l!

Ați uitat parola WiFi UPC sau ați uitat parola WiFi O2? Dacă ați fost conectat la computer în aceste rețele WiFi, puteți afla parola prin linia de comandă. Din meniul „START”, rulați cmd ca administrator. Introduceți netsh wlan show profile name = network name key = clear. Parola va fi afișată în secțiunea „Setări de securitate”.

Bogdan Popescu

Absolvent al unei universități de IT, are 7 ani de experiență în redactarea de articole tehnologice. Abordarea sa specializată și abilitatea sa remarcabilă de a explica subiecte complexe oferă cititorilor o perspectivă clară și utilă asupra lumii tehnologiei digitale.

TopStyle Pro 5.0.0.103

Crearea de site-uri web folosind CSS și XHTML.

53

Trial

MagicScore Maestro 7.895

Editor special de partituri.

43

Demo

WhatsApp

Aplicație de chat pentru mobil

40

Freeware

Kaufland Card - Aplicație 3.15.0

Card mobil Kaufland - Evenimente, Reduceri și Flyere.

39

Freeware

Audacity 3.0

Editarea și înregistrarea fișierelor audio

39

Freeware

CDRoller 10.21.90

Citirea CD-urilor deteriorate.

38

Trial

HDClone Free Edition 6.0.5

Clonarea discului.

37

Freeware

35

Freeware

Yaoqiang BPMN Editor 4.0.46

Editor grafic pentru diagrame de flux.

35

GPL

EF Commander Lite 9.00

Manager de fișiere.

35

Shareware

alte programe »


Programe noi

LEGO - Marvel Super Heroes 1.0

Joc de acțiune pe computer

Demo

0 kB

Bad Piggies 1.1.0

Joc pentru PC similar cu Angry Birds

Demo

0 kB

Farm Mania 2 1.60

Simulator de agricultură pentru mobil

Freeware

0 kB

Plants vs. Zombies 1.3

Joc retro de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Age of Empires 4 Steam 1.0

Strategie populară pe PC

Ad-supported

0 kB

Rollercoaster Tycoon 2 2

Simulator de parc de distracții

Demo

0 kB

Cross DJ Free 3.0.1

Mixare muzicală și editare video

Freeware

0 kB

Tic-Tac-Toe pentru mobil 1670. dcaro

Joc de logica pentru telefon

Freeware

0 kB

HitFit Pro 2.2.0

Aplicație (iPhone) pentru monitorizarea sănătății

Freeware

0 kB

Farming Simulator 22 Steam 1.0

Simulator de agricultură pentru computer

Demo

0 kB

Volume Booster 5.0

Amplifică sunetul de pe telefon

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

RDR2: Companion 1.5.0

Joc mobil pe Android

Freeware

0 kB

Empire Earth 1 1.0

Joc de strategie pentru PC

Demo

0 kB

Rayman 3: Hoodlum Havoc 3

Platformer - Joc de curse pentru computer

Demo

0 kB

Freeware

0 kB

X

Aplicație mobilă (Twitter)

Freeware

0 kB

Youda Farmer 1.0

Joc Farming pentru computer

Freeware

0 kB

BetterSleep: Sleep tracker 24.4

Melodii relaxante pentru mobil

Freeware

0 kB

Citymove 3.5.1

Parcare si transport

Freeware

0 kB

alte programe noi »

Noi actualizări

Yawcam 0.8.0

Funcționarea și funcționarea camerei web

Freeware

0 kB

Freeware

0 kB

Subtitle Edit 4.0.3

Editare, traducere de subtitrări pentru filme

Freeware

0 kB

Seamonkey 2.53.18

Browser web

Freeware

0 kB

TESCO Clubcard - Aplicarea 3.4.1

Cardul meu TESCO Clubcard pentru mobil

Freeware

0 kB

Lidl Plus 14.25.1

Aplicație mobilă pentru cumpărături inteligente și mai ieftine

Freeware

0 kB

COOP Unitate 3.8.3

Reduceri, promoții și fluturași pentru mobil

Freeware

0 kB

Spotify

Ascultă muzică online

Ad-supported

0 kB

ZwCAD Professional 2008i

Program CAD compatibil cu fișierele AutoCAD

Trial

60 MB

GeoGebra 6.0.560.0

Un program educațional și de predare pentru matematică și geometrie

Freeware

48,6 MB

Pedometru mobil 1.1.2

Aplicație de numărare a pașilor și monitorizare a caloriilor

Freeware

0 kB

Wattpad

O rețea socială pentru cititorii și scriitorii de povești

Freeware

0 kB

foodora RO 23.11.0

Comanda și livrarea alimentelor (aplicație)

Freeware

0 kB

Conturile 2.0

Completarea electronică a mandatelor poștale

Freeware

0 kB

Nokia Suite 3.8

Sincronizare PC și telefon mobil

Freeware

0 kB

Google maps

Aplicația Google Maps pentru Android

Ad-supported

0 kB

3DMark 6

Test de performanță PC - jocuri care necesită grafic

Freeware

584,8 MB

Detwinner 2.03.001

Căutați fișiere duplicate sau similare

Freeware

0 kB

FaceApp 4.5.0.9

Editați / îmbunătățiți fotografiile selfie

Ad-supported

0 kB

Google Chrome 107.0.5304.63

Browser de internet rapid

Freeware

84,6 MB

mai multe actualizări »

logo

11805 descărcări gratuite

Ultima actualizare anterioară 2 zile

Košík

Publicitate | Contacte |